Vork en Mes

Tuesday, January 15, 2008

Fouquets op zoek naar overnemer

Het bekende restaurant Fouquets aan de De Keyserlei in Antwerpen is failliet. De uitbaatster legde onlangs de boeken neer, waarop de rechtbank van koophandel het faillissement uitsprak. Daardoor verliezen zeven mensen hun baan. De beroemde zaak zou tenonder gegaan zijn aan de opgelopen schuldenlast. Curator Paul Van Sant gaat op zoek naar een mogelijke overnemer.


Fouquets was oorspronkelijk één van de belangrijkste ontmoetingsplaatsen binnen de Antwerpse diamantgemeenschap, maar kreeg het de laatste jaren steeds moeilijker. Het is de tweede keer dat de zaak failliet gaat. Eerste eigenaar Bruno de Hessele startte met het restaurant en kon de zaak uitbouwen tot een mondaine ontmoetingsplaats. De flamboyante uitbater lanceerde daarna nachtclub 'Jimmy's, maar kwam in de financiële problemen door een dure echtscheiding.


In 1995 moest Fouquets de deuren sluiten. Twee jaar geleden kwam het gebouw in handen van een brouwerij. Die verhuurde het geheel aan een tweede vennootschap en deze gaf de uitbating in handen van de vennootschap van Martine Bracke en Alexandre Bismuth. Deze laatste trok zich in 2006 terug. De RSZ-schulden liepen echter op en Bracke Martine Bracke kon uiteindelijk niet anders dan sluiten.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home