Vork en Mes

Tuesday, January 29, 2008

Eigenaars brouwerij Liefmans beschuldigen Moortgat

Gino Vantieghem en Renaldo Delabie, de eigenaars van de failliete brouwerij Liefmans willen niet weten van een overname van hun brouwerij door Duvel Moortgat. Dat schrijft de krant De Tijd. Ze beschuldigen de brouwer van onder meer Duvel en Vedett van onwettige praktijken en van een 'verborgen agenda'. Beiden zijn van plan zich juridisch te verzetten tegen een eventuele overname.


Volgens Delabie zijn in de aanloop naar het faillissement en nu bij de toekenning van de tijdelijke exploitatie allerlei onregelmatigheden gebeurd. 'Duvel heeft begin vorig jaar al geprobeerd ons over te kopen. Ze hebben daarvoor samenkomsten gehad met onze toenmalige partner Fortis Private Equity. Het is hen erom te doen te verhinderen dat onze merken al te grote concurrentie worden voor hen in de VS. Bij een tijdelijke concessie is het normaal de bedoeling dat een bedrijf zoveel mogelijk behouden blijft, inclusief personeel, klanten en merken. Maar daar is het Duvel niet om te doen. Integendeel, zij willen de productie overhevelen naar hun site in Breendonk, ze willen enkel de Liefmans-merken behouden en onze klant in de VS afschudden.


Bij Duvel zijn ze weinig onder de indruk van de verwijten van Delabie. 'Het is vreemd dat ze zicht hebben op wat onze langetermijnplannen zijn in dit dossier, wij hebben dat zelf amper' zegt topman Michel Moortgat. 'Wij hebben inderdaad een voorstel voor voorlopige exploitatie gedaan, maar dat is nog niet toegekend, laat staan dat er van een definitieve overname sprake zou zijn. Het is aan de rechter om te oordelen. Dat we contact gehad hebben met Fortis PE, klopt, maar Liefmans was daarvan op de hoogte en de gesprekken hebben uiteindelijk tot niets geleid. Wat de VS betreft, wij hebben Lucifer nooit als een bedreiging gezien. We maken ons geen zorgen. Dit lijkt vooral stemmingmakerij.'

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home