Vork en Mes

Sunday, December 02, 2007

Franse bakkerijketen op Belgische markt

De Franse bakkerijketen Paul heeft een eerste Belgische winkel geopend in Brussel. De franchiserechten voor de bakkerijwinkels zijn eigendom van Le Monde du Pain, een dochter van Pizza Hut. De volgende drie jaar zouden vijftig vestigingen van de Franse bakkerijketen in België worden geopend. Daarvoor wordt volgend jaar al een bedrag van 2 miljoen geïnvesteerd.


De origine van bakkerijketen Paul ligt in het Franse Rijsel. Paul maakt samen met Moulin Bleu, Saint Prieux en Ladurée deel uit van de holding Holder. Die was op zoek naar een uitbreiding van zijn franchisenetwerk in België. Pizza Hut, dat met 80 vestigingen in België niet veel ruimte meer ziet voor expansie, was al een tijd op zoek naar een bewezen concept, dat complementair was met de servicemomenten van de pizzaketen.


Paul biedt een assortiment van belegde broodjes, patisserie en brood in de hogere prijsklasse. De Franse bakkerijketen werd opgericht in 1889 en heeft in Frankrijk nu een netwerk van 330 winkels, waarmee maandelijks meer dan vijf miljoen klanten bediend worden. De productie is afkomstig van ruim driehonderd boerderijen met een totale oppervlakte van 3.500 hectaren. De hoofdzetel van de keten is gevestigd in Rijsel.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home