Vork en Mes

Saturday, December 01, 2007

Brouwerij Martens op Chinese markt

Brouwerij Martens, de bierproducent uit het Limburgse Bocholt, start in de omgeving van het Chinese Shanghai met de productie van bier voor Chinezen. Brouwerij Martens is in volume gemeten de op één na belangrijkste Belgische brouwer. Tachtig procent van de productie van Brouwerij Martens is bestemd voor export. In België is de Limburgse brouwer vooral bekend als leverancier van huismerken voor onder meer Aldi, Metro/Makro, Carrefour en Cora.


In China gaat Martens bier in petflessen verkopen, een gebruik dat buiten de thuismarkt erg populair is. Met Far Eastern Group uit Taiwan, een belangrijke producent van petflessen, werd daarvoor een joint venture opgericht. De commercialisering van het bier op de Chinese markt komt in handen van Patrice Thys, gewezen topman van InBev. Thys leidt vanuit Hong Kong een consulentenbureau.


Brouwerij Martens bestaat sinds 1758 en werd opgericht door herbergier Adriaan Geerkens. In 1852 werd de brouwerij overgenomen door Frans Martens, een telg uit een aangetrouwd brouwersgeslacht die begon met de bevoorrading van stationscafé’s langs de spoorlijn Antwerpen-Münchengladbach. In 1923 werd begonnen met het brouwen van lage gistingsbier.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home