Vork en Mes

Wednesday, November 28, 2007

Limburgse jongeren koken om ter best

Vorig weekend kregen tien Limburgse jongerenverenigingen de kans om hu kooktalent met elkaar te meten. Gedeputeerde Hilde Claes (sp.a) daagde de jongeren uit om het beste gerecht te preparen. Het project kadert binnen de Week van de Smaak, die dit jaar Italië als gastland kreeg. Niet toevallig was Limburg gastheer. In de mijnstreek wonen namelijk de meeste Italiaanse migranten van Vlaanderen.

Volgens Claes moeten ook jongeren de kans krijgen om te proeven van Italië. Naast de kookwedstrijd voor de Limburgse jeugdverenigingen krijgen de Limburgse studenten van hogeschool en universiteit ook korting in één van de vier geselecteerde Italiaanse restaurants.

De wedstrijd werd gewonnen door de KAJ van Bocholt. De combinatie van Limburgse en Italiaanse elementen overtuigde de jury. KAJ Boccholt presenteerde ‘Boggetse kook en Italiaanse salade’ en won daarmee de hoofdprijs. Dat was een Italiaanse eetdag ter waarde van 1.500 euro. De gedeputeerde trakteerde de 250 deelnemende jongeren overigens op een lekkere Italiaanse hap. (LD)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home