Vork en Mes

Tuesday, October 16, 2007

Werchter hoopt op redding Jack-Op

Het brouwconcern InBev gaat bekijken of het speciaalbier Jack-Op elders kan ondergebracht worden. Eerder had InBev bekend gemaakt te willen stoppen met het brouwen van het bier uit Werchter. Er is volgens het brouwconcern te weinig vraag naar het bier. InBev zou nu, op vraag van de Rotselaarse burgemeester Dirk Claes, burgemeester van Rotselaar, onderzoeken of er toch nog een alternatief gevonden kan worden.


Jack-Op werd sinds 1869 gebrouwen door de voormalige brouwerij De Palmboom in Werchter, maar verhuisde na de overname door InBev naar Belle-Vue in Sint-Pieters-Leeuw en werd gebotteld in Leuven. InBev besliste onlangs de productie stop te zetten omdat er te weinig vraag was naar het bier en het productieproces door de groei van de brouwerij te complex werd. InBev maakt ook bekend de productie van Stella Artois Light stop te zetten.


Dirk Claes, burgemeester van Rotselaar stelde InBev echter voor dat hij op zoek zou gaan naar een kleine brouwerij die een beperkt aantal hectoliters, goed voor ongeveer 20.000 flesjes per jaar, zou kunnen brouwen. Claes zou naar eigen zeggen al drie geïnteresseerde kandidaten gevonden te hebben. InBev zelf zegt dat het uitgesloten is dat het concern ooit nog Jack-Op zal brouwen.


Dirk Claes stelde ook voor een geografische beperking voor de verspreiding van Jack-Op in te voeren. Op die manier krijgt Jack-Op volgens hem de kans om uit te groeien tot een streekbier in de strikte zin van het woord. Verder stelde hij dat InBev hiermee de kans krijgt te bewijzen ook aandacht te hebben voor de kleine man en niet alleen voor de internationale markt. Het probleem is wel dat Inbev daarvoor het recept ter beschikking zou moeten stellen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home