Vork en Mes

Wednesday, October 10, 2007

Franky opent nieuw distributiecentrum

Het voedingbedrijf Franky uit Wortegem heeft een nieuw distributiecentrum in gebruik genomen. Door plaatsgebrek was volgens de bedrijfsleiding een verdere groei uitgesloten. Daarom was de bouw van een nieuw distributiecentrum noodzakelijk. Het voedingbedrijf telt ongeveer 1.200 klanten, onder meer slagerijen, supermarkten, marktkramers, delicatessenwinkels en broodjeszaken.


Mede dankzij overnames van groothandelaars die in het distributiegebied van Franky actief waren, konden het bedrijf zijn omzet verhogen. Maar door plaatsgebrek was verder groeien uitgesloten. Een nieuw distributiecentrum was daarom noodzakelijk. Het nieuwe gebouw omvat 28 laadkaaien, een ruimte waar alle bestellingen voor verzending klaargemaakt worden, een koelruimte, een vergaderruimte met showroom en ruimte voor de administratie.


Het bedrijf werd in de jaren vijftig opgericht door Frans Delmote en heeft op dit ogenblik 145 werknemers. In 1976 kreeg de Franky, gevestigd langs de Waregemseweg in Wortegem, er met bedrijf Frank Delmote een zusteronderneming bij. Franky bleef gespecialiseerd in de distributie van charcuterie, bereide gerechten en diepvriesproducten, terwijl Frank Delmote met de productie van spek, bacon, rundsfilet, Ardens gebraad en worsten van start ging.


Sinds juni dit jaar is bouwondernemer Willy Naessens hoofdaandeelhouder in beide bedrijven.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home