Vork en Mes

Tuesday, September 04, 2007

Unibra in handen van Red House

De vennootschap Red House heeft in twee transacties 83,2 procent van het kapitaal van de Belgische biergroep Unibra verworven. De transacties hebben een waarde van bijna 74 miljoen euro en gebeurden onder de beurskoers. Dat blijkt uit een melding bij de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen (CBFA). Het is niet duidelijk wie er achter Red House schuil gaat.


Unibra onstond in 1960 na het samenvoegen van vier Congolese brouwerijen door zakenman Michel Relecom. Later kwam daar nog één brouwerij in Congo en één in het West-Afrikaanse Guinée bij. Na de dood van Relecom in 1994 besliste Unibra zijn Congolese activiteiten te verkopen en zich meer toe te leggen op de aandelenportefeuille en vastgoed in België en de Verenigde Staten.


In 2003 kondigde Unibra aan dat het zich opnieuw zou toeleggen op zijn historische brouwerijactiviteit in Afrika. Unibra verkoopt in Afrika een aantal lokale biermerken, zoals Guilux in Guinée, maar ook het internationale merk Skol. De controle over Unibra, dat bier brouwt in verschillende Afrikaanse landen, zat tot het verschijnen van Red House nog steeds bij de familie Relecom.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home