Vork en Mes

Monday, September 03, 2007

Ter Beke wil Fresh Meals verder ontwikkelen

De versevoedingsgroep Ter Beke-Pluma wil rustig verder werken aan de uitbouw van zijn afdeling Fresh Meals. Daarvoor werd tijdens de eerste helft van dit jaar zwaar geïnvesteerd in een nieuwe productielijn in Marche en Famenne. In totaal investeerde Ter Beke het voorbije halfjaar al 11,9 miljoen euro. Een aantal weinig rendabele contracten in Frankrijk werden stopgezet.


Ter Beke benadrukte tijdens de voorstelling van de jaarcijfers te kiezen voor de ontwikkeling van Fresh Meals, die het voorbije halfjaar een omzetgroei van 6 procent realiseerde. In dat kader moet ook het stopzetten van de overnamegesprekken rond Normandie Plats Cuisines (NPC) gezien worden. Het Franse bedrijf voldeed volgens Ter Beke-topman Luc De Bruyckere helemaal niet aan de vereisten.


Ter Beke heeft over het eerste halfjaar een omzet behaald van 177,4 miljoen euro. Dat is een stijging van 18,8 procent ten opzichte van vorig jaar. De nettowinst kwam uit op 2,6 miljoen euro, wat een stijging met 9,7 procent betekent ten opzichte van vorig jaar. Die omzetgroei heeft Ter Beke in de eerste plaats te danken aan de vleesverwerker Pluma, die in maart 2006 werd samengevoegd met de vleeswarendivisie van Ter Beke.


De afdeling FreshMeals, onder meer bekend van het merk Come a Casa, zette de trend van de voorbije jaren voort en realiseerde een omzetstijging van 6 procent. Ter Beke stelde ook het afgelopen halfjaar een aantal contracten in Frankrijk, die te lage marges realiseren, te hebben kunnen stopzetten of heronderhandelen. Dat zal volgens het bedrijf een positieve impact hebben op de cijfers in het tweede halfjaar.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home