Vork en Mes

Wednesday, September 05, 2007

Fountain recupereert marktaandeel

Sinds begin dit jaar mag het Belgische drankautomatenbedrijf Fountain weer klanten van Nestlé benaderen. Na het contractverlies met Nestlé en de daarbijhorende schadevergoedingen mocht Fountain een jaar lang geen Nestlé-klanten benaderen. Sinds dat opnieuw wel weg, werkt Fountain samen met het Italiaanse illycaffè. Het terugwinnen van marktaandeel zit volgens Fountain-topman Pascal Wuillaume op schema.


Wuillaume heeft het daarbij op enkele duizenden nieuwe klanten. Verder zegt hij dat Fountain volop bezig is aan een transformatie van een industrieel bedrijf met een beperkt aanbod, naar een commercieel bedrijf met een totaalpakket. Ook wordt gestart met machines die niet met oploskoffie, maar met vers te malen bonen werken. Fountain plaatst en onderhoudt drankmachines in bedrijven van vijf tot vijftig werknemers.


De groep voorziet ook in de vullingen voor de automaten, gaande van koffie, thee tot soep en chocolademelk. Fountain zegt volop bezig te zijn aan de transformatie van een industrieel bedrijf met een beperkt aanbod, naar een commercieel bedrijf met een totaalpakket. Over het eerste halfjaar realiseerde Fountain een omzetgroei van 6,1 procent tot 19 miljoen euro. De nettowinst daalde met 75 procent tot 774.000 euro, maar werd vorig jaar positief beïnvloed door schadevergoedingen van Nestlé.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home