Vork en Mes

Tuesday, September 11, 2007

Duvel haalt 40 procent uit export

De brouwgroep Duvel Moortgat heeft over de eerste helft van dit jaar een nettowinst geboekt van 5,7 miljoen euro. Dat is een stijging met 17,6 procent. De omzet groeide met 20,6 procent tot 42,6 miljoen euro. De omzetgroei voor iets minder dan de helft te danken aan Brasserie d'Achouffe, dat in september vorig jaar werd overgenomen. Zonder Brasserie d'Achouffe bedraagt de organische omzetgroei 12,2 procent.


De omzet van Duvel steeg met 7,5 procent, terwijl de abdijbieren van Maredsous met 18 procent vooruit gingen. Bel Pils kende een stijging met 12 procent, terwijl Vedett 44 procent groei kende. De Tsjechische dochter Bernard boekte een omzetstijging van 11 procent, Brewery Ommegang in de Verenigde Staten groeide met 43 procent. De Chouffe-bieren kenden een omzetstijging van 40 procent.


In Nederland, waar de Achouffe-bieren al goed gekend zijn, steeg de verkoop van Duvel Moortgat met 31 procent. In de Verenigde Staten was er een omzetgroei van 41 procent. Zonder Achouffe zou dat 32 procent geweest zijn. In Frankrijk ging de omzet 25 procent omhoog, tegen 17 procent zonder Achouffe. In Groot-Brittanniƫ bedroeg de omzetstijging 15 procent met Achouffe en 14 procent zonder het Waalse bier. Het aandeel van de buitenlandse activiteiten in de groepsomzet is gestegen van 38 procent tot 40 procent.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home