Vork en Mes

Wednesday, September 12, 2007

De Kluis Hoegaarden blijft open

De brouwerij van Hoegaarden blijft open tot het einde van het jaar. Dat hebben vakbonden en directie bevestigd. Eind 2005 besliste InBev dat de Hoegaarden-brouwerij dicht zou gaan en de productie van het witbier zou overgeheveld worden naar Jupille. Maar van een daadwerkelijke sluiting is geen sprake meer. De Kluis in Hoegaarden wordt uitgebouwd tot de enige specifieke witbierbrouwerij in de hele InBev-groep.


InBev investeert volgend jaar 60 miljoen euro in zijn brouwerijen in Leuven, Jupille en Hoegaarden. De bedoeling is de capaciteit uit te breiden om te voldoen aan de stijgende buitenlandse vraag naar Belgische merken. De witbierproductie, die de voorbije twee jaar deels werd overgebracht naar Jupille, keert daarom terug naar Hoegaarden. In Jupille en Leuven wordt de capaciteit om pilsbier te brouwen opgedreven.


De beslissing is opmerkelijk, want eind 2005 werd bekend gemaakt dat brouwerij De Kluis zou gesloten worden. De productie werd gedeeltelijk overgebracht naar Jupille, maar daar bleek men er niet in te lukken de kwaliteit van het witbier op peil te houden. Daarom werd de sluiting van De Kluis alsmaar uitgesteld. Nu werd beslist de productie van het witbier in Jupille volledig te staken en opnieuw over te brengen naar Hoegaarden.


De beslissing de Hoegaarden-brouwerij weer volledig te benutten en op te waarderen levert 30 banen op. Daarmee komt de tewerkstelling in Hoegaarden weer op het niveau van twee jaar geleden. In Leuven en Jupille leveren de investeringen geen extra banen op. In Hoegaarden moet de vernieuwde brouwerij in de lente van volgend jaar op volle kracht draaien.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home