Vork en Mes

Tuesday, July 24, 2007

Oil & Vinegar hoopt op doorstart

De Nederlandse culinaire winkelketen Oil & Vinegar is failliet verklaard. Het concern zou volgens bronnen zwaar overgefinancierd zijn. Ook zou er een behoorlijk pretentieuze groeistrategie zijn gevolgd waardoor er gezocht moest worden naar een partner. Volgens de curator van de holding was één partij zeer geïnteresseerd in een overname, maar is het helaas niet tot een overeenkomst gekomen.


Het faillissement heeft volgens Patrick De Wever, verantwoordelijke voor Oil & Vinegar in België, echter geen gevolgen voor België. De vijftien Belgische verkooppunten zijn immers ondergebracht in een afzonderlijke juridische entiteit. Vanuit België werden volgens De Wever al initiatieven genomen om het hoofd te bieden aan de crisis. Onder meer werd er rechtstreeks contact opgenomen met de leveranciers van Oil & Vinegar-producten.


De winkelketen groeide op zes jaar tijd wereldwijd uit tot bijna honderd vestigingen. Maar sinds vorig jaar stonden tegenover de talloze openingen ook sluitingen, nadat vorig jaar de eerste barsten in de succesformule verschenen. Het assortiment verslechterde, de omzetten liepen terug, locaties deugden niet en het aantal sluitingen liep gestaag op. Dat leidde uiteindelijk tot het faillissement van de Nederlandse houdstermaatschappij.


Toch stellen Patrick De Wever en de curator dat de kans op een doorstart in Nederland groot blijft. Ze vinden dat de formule sterk is.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home