Vork en Mes

Wednesday, July 04, 2007

Inza investeert in peutermelk

De melkfabriek van Inza in Schoten gaat een aanzienlijk bedrag investeren in een nieuwe lijn voor peutermelk. Daarvoor werd een langetermijncontract afgesloten met het voedingsbedrijf Numico. De nieuwe lijn zou volgend jaar operationeel moeten worden. Inza maakt deel uit van de coöperatieve zuivelgroep Milcobel. Die haalt de melk op bij 3.838 leveranciers. Vorig jaar ging het in totaal om 946 miljoen liter.


Inza specialiseert zich steeds meer in producten met een hogere toegevoegde waarde, de zogeheten functionele voeding. Dat is melk, waaraan bepaalde voedingsstoffen zijn toegevoegd. Inza zegt naar eigen zeggen minder afhankelijk te willen worden van het cyclisch karakter van de markt van de gewone melkproducten. Door die afhankelijkheid dreigt de rendabiliteit immers in het gedrang te komen.


Naast de nieuwe lijn voor peutermelk wordt bij Inza ook het extrudermachinepark voor het blazen van kunststofflessen volledig vervangen. Dat heeft volgens Inza te maken met de uitbesteding van die activiteit. Een Oostenrijkse leverancier gaat op de Inza-terreinen een volledige nieuwe lijn plaatsen en uitbaten. De nieuwe lijn zou een capaciteit moeten hebben drie twee tot drie keer hoger ligt dan vandaag.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home