Vork en Mes

Monday, July 23, 2007

Coccinelle neemt Thiry over

Het distributiebedrijf Coccinelle uit Sint-Katelijne-Waver, invoerder en verdeler van fruit en groenten, neemt het Waalse bedrijf Thiry over. Daardoor versterkt Coccinelle zijn distributiepositie op de Waalse markt. Thiry is de grootste Waalse distributeur van fruit en groenten. Het Luikse bedrijf heeft een zestigtal mensen in dienst. Gedelegeerd bestuurder Guy Thiry blijft na de overname bij het bedrijf betrokken.


Coccinelle is in handen van William De Witte (35 procent), Kris Gijbels (35 procnet) en Peter Blijweert (20 procent). De rest is in handen van het management van Coccinelle. De zaakvoerders William De Witte en Kris Gijbels brachten in april hun onderscheiden import- en distributiebedrijven voor fruit en groenten samen in de joint venture Coccinelle. De fusiegroep importeert onder meer de bekende Papillon-sinaasappelen en is een belangrijke distributeur van Chiquita-bananen en Zespri-kiwi's.


Maar ze plant, rijpt, snijdt en verpakt ook zelf. Coccinelle levert fruit en groenten aan alle grote supermarktketens. Ook veel kleinere buurtwinkels zijn er klant. Coccinelle stond sterk op het vlak van de import van fruit en groenten, maar was qua distributie nog zwak in Walloniƫ. De overname van Thiry vult die leemte op. Thiry is de grootste Waalse distributeur van fruit en groenten.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home