Vork en Mes

Sunday, July 01, 2007

China controleert Limburgse peren

Tussen augustus en oktober komen Chinese inspecteurs naar Limburg om te kijken hoe de conférence-peer wordt geoogst. De Chinese overheid heeft de Belgische Fruitveiling (BFV) officieel om zo’n inspectiebezoek gevraagd. De veiling wil immers grote hoeveelheden Haspengouwse peren naar China uitvoeren. De officiële vraag is volgens BFV-woordvoerders een belangrijke doorbraak.


“De Chinezen willen de staat en het beheer van de perenplantages met eigen ogen zien, willen weten hoe we aan ziektebestrijding doen en zijn benieuwd hoe het met de kwaliteit van onze sorteerinstallaties zit,” aldus de BFV-woordvoerders. Dit is bijzonder belangrijk voor de afzet van de 1.500 fruittelers van conférenceperen. Oost-China is daarvoor volgens de BFV een ideale bestemming. Men heeft er immers een afzetmarkt die bijna even groot is als Europa.


De BFV doet al wel zaken met Hong Kong, waar andere invoerregels gelden dan in de rest van China. Sinds februari stuurde de BFV vier containers Haspengouwse peren naar Hong Kong. Vanaf eind augustus worden wekelijks één tot drie containers nieuwe oogst verzonden voor supermarkten, hotels en kleinhandel. “De Chinese klant is er dol op,” aldus de BFV-woordvoerders. “Europees staat hier gelijk met kwaliteit.”

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home