Vork en Mes

Saturday, May 19, 2007

InBev wil café-patrimonium verkopen

Brouwgroep InBev wil zijn horeca-vastgoed van de hand doen. Het bedrijf stelt de opbrengst van zijn café-patrimonium investeren in de Belgische biermarkt. De Belgische bierconsumptie kent al verscheidene jaren een dalende trend en volgens het concern kan die terugval gekeerd worden door meer nieuwe bieren te lanceren, nieuwe gebruiksmomenten te creëren en betere reclame te voeren.


De vakbonden en het personeel vrezen echter dat het geld uit de vastgoedverkoop de Belgische afdeling niet ten goede zal komen, maar gebruikt zal worden voor expansie in groeimarkten als Brazilië, Rusland en China. InBev heeft in België 824 café’s in eigendom. Die worden beheerd door Immobrew, dat de panden doorverhuurt aan de horeca-uitbaters. Die constructie blijft bestaan. InBev wil ook in de toekomst een minderheidsaandeel blijven houden in Immobrew.


Na de fusie tussen Interbrew en het Braziliaanse Ambev, besliste de nieuwe groep zich vooral te focussen op het brouwen en verkopen van bier. Er werd voor gekozen om alle nevenactiviteiten af te stoten, zodat middelen vrij konden komen voor het ontwikkelen van nieuwe bieren en verpakkingen en het financieren van meer reclame en marketing. InBev wil ook zijn Nederlands vastgoed van de hand doen.


De vakbonden vrezen ook dat in België de diensten van Horeca Technical Services (HTS), een filiaal voor het onderhoud van tapinstallaties in cafés, zullen worden doorgespeeld aan derden.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home