Vork en Mes

Saturday, May 19, 2007

Horeca wil cafégebeuren fiscaal aftrekbaar

Horeca Vlaanderen stelt voor om, na het restaurantbezoek, ook het cafébezoek fiscaal aftrekbaar te maken. Volgens de organisatie is de grens tussen cafés, bistro’s, tavernes en restaurants zo vaag geworden dat een eenvormige lijn voor de hele sector aangewezen is. Horeca Vlaanderen stelt het cafégebeuren te willen ondersteunen door elke consumptie fiscaal aftrekbaar te maken.


“We willen het cafégebeuren steunen door elke consumptie, ook de cola’s en watertjes, te laten meetellen bij de belastingaftrek,” aldus Luc De Bauw, secretaris-generaal van Horeca Vlaanderen. “Ik hoef wellicht niemand te overtuigen van de dramatische toestand waarin de sector zich bevindt. Het jaarlijks aantal faillissementen in de sector blijft immers schrikbarend hoog.”


Van januari tot en met maart werden 2.014 faillissementen uitgesproken. Negentien procent van alle faillissementen die in het eerste trimester 2007 werden uitgesproken, situeren zich binnen de horeca. Dat is één van de weinige sectoren waar het aantal faillissementen blijft stijgen. Horeca Vlaanderen doet zijn voorstel in een memorandum aan alle politieke partijen die na 10 juni mogelijk in de nieuwe federale regering zetelen. Een andere eis is de verlaging van de btw van 21 naar 6 procent.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home