Vork en Mes

Saturday, May 19, 2007

Horeca eist kwaliteitslabel Zeeuwse mossel

Horeca Vlaanderen wil een kwaliteitslabel voor de Zeeuwse mosselen. Aanleiding is de dalende kwaliteit van de Zeeuwse mosselsector, die volgens Horeca Vlaanderen vorig jaar een echt dieptepunt kende. Er wordt daarbij gewag gemaakt van een zeer hoge prijs tegenover een armtierige kwaliteit en een gebrekkige aanvoer.


Daarvoor moet volgens Horeca Vlaanderen een oplossing worden gevonden. Er wordt nu overlegd met de mosselhandelaars uit Yerseke. De Vlaamse restaurateurs eisen dat alleen mosselen met een kwaliteitslabel naar de restaurants gaan, waardoor die kunnen uitpakken met een gegarandeerd hoge kwaliteit. De Nederlandse mosselhandelaars zouden bereid zijn om op een aantal eisen van de Vlaamse horeca in te gaan.


Horeca Vlaanderen stelt zonder meer dat de mosseloogst in Yerseke vorig jaar waardeloos was. “Door de jarenlange overproductie hebben grote mosselboeren hun product kapotgemaakt,” wordt er opgemerkt. “Ideaal zou zijn dat Yerseke twee jaar volledig uit de running zou verdwijnen. De kweekreserves zijn helemaal opgebruikt. Het duurt een paar jaar voor dat bestand zich heeft hersteld."

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home