Vork en Mes

Saturday, May 19, 2007

Carestel heeft last van wegenwerken

De wegenwerken in België hebben een duidelijke negatieve invloed gehad op de kwartaalcijfers van de cateringgroep Carestel, sinds vorig jaar een dochter van het Italiaanse Autogrill. De Italiaanse cateringgroep, die bijna tien jaar geleden ook AC Restaurants overnam, baat ongeveer 55 restaurants uit langs de Belgische autosnelwegen. Door de werken zou de omzet van wegrestaurants zijn gedaald.


Carestel zou tijdens het eerste kwartaal een omzet gerealiseerd hebben van 17,1 miljoen euro. Details over de omvang van de invloed van de wegenwerken op het cijfer van de cateringgroep werden niet gegeven. Carestel beheert ook restaurants en cafés uit op Brussels Airports en enkele kleinere Europese luchthavens. Die activiteiten droegen volgens Autogrill wel bij tot de stijging van de totale kwartaalomzet van de groep.


Eerder dit jaar werd de concessieovereenkomst op Zaventem met een periode van elf jaar verlengd. Autogrill, wereldwijd de belangrijkste uitbater van van luchthaven-, treinstation- en autosnelwegconcessies, is voor 57 procent eigendom van de Italiaanse familie Benetton, realiseerde tijdens het eerste kwartaal een omzet van 897,7 miljoen euro. Dat is een stijging met 9,1 procent.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home