Vork en Mes

Saturday, May 19, 2007

Alken-Maes lanceert alcoholvrij bier

In juni brengt brouwerijgroep Alken-Maes het volledig alcoholvrije bier Maes Zer0% op de markt. Alken-Maes is daarmee de eerste Belgische brouwer die een volledig alcoholvrij pilsbier op de markt brengt. Het bier zal worden verdeeld in een driehonderdtal discotheken en jongerenzaken. Het nieuwe bier mikt volgens Alken-Maes op jongvolwassenen die er bewust voor kiezen om geen alcohol te drinken als ze met de auto rijden.


Vele alcoholarme bieren hebben de naam de echte biersmaak te missen en flets te smaken. Ze zijn ook niet helemaal alcoholvrij. Met Maes Zer0% wil Alken-Maes daar verandering in brengen. Het bier wordt op een normale manier gebrouwen, maar door een speciale procedure wordt daarna de alcohol aan het product onttrokken. Het bier zit in een traditioneel Maes-flesje met een trendy blauw etiket.


Maes Zer0% zal ook worden gelanceerd in de tankstations. Een speciaal glas is niet voorzien. Volgens Alken-Maes moet het bier uit het flesje gedronken worden. Volgens de brouwer is de Maes Zer0% gelanceerd om de horeca te helpen. De Belgische bieromzet kent al jaren een dalende lijn, maar door het nieuwe bier zouden de consumenten ook opnieuw meer zin moeten krijgen om op café te gaan.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home