Vork en Mes

Sunday, April 15, 2007

K3 debuteert in Belgische frituren

Snackproducent Restofrit lanceert een K3-snack in meer dan duizend Belgische frituren. Daarvoor heeft Restofrit een contract opgesloten met het productiehuis Studio 100, de werkgever van de meidengroep K3. De K3-snack is een gefrituurde kippensnack en is gericht op een meisjespubliek van drie tot acht jaar. Er zou volgens Restrofrit ook al belangstelling zijn vanuit Nederland.


De kippensnack is een variant op de kipburger en zal verkocht worden in een speciaal ontworpen K3-zakje, waar ook een sticker van de meidengroep in zal zitten. Hij bevat zeventig procent kip. De overige dertig procent bestaan uit kruiden en bouillons, paneermeel en bewaarmiddelen. Het is een snack van 65 gram, terwijl een normale frikandel al vlug 80 gram zwaar is.


Voor de realisatie van de K3-snack werd een testpanel van kinderen samengesteld. Die kregen vier verschillende stalen voorgeschoteld om de smaak van de snack op punt te stellen. Daarbij bleek volgens de producent dat vooral de juiste kruiding belangrijk bleek te zijn. Restofrit maakt ook gewag van interesse uit Nederland. De Vlaamse meidengroep is daar immers bijzonder populair.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home