Vork en Mes

Thursday, September 07, 2006

Snackaanbod moet eentoniger worden

De variëteit aan snacks moet teruggschroefd worden. Dat stellen onderzoekers van de Amerikaanse Brown University Medical School. Een beperking van de variëteit zou immers het genot van het nuttigen van snacks doen afnemen, de consumptie terugdringen en dus overgewicht bestrijden.

Op dit ogenblik kampen volgens officiële cijfers ongeveer 14 miljoen Europeanen met overgewicht. Drie miljoen daarvan zijn kinderen. In sommige EU-lidstaten kampt meer dan een kwart van de bevolking met overgewicht. "De grote variëteit aan beschikbare snacks en ander energierijke voeding vormt één van de pijlers van het probleem," merken onderzoekers Hollie Raynor en Rena Wing op.

Zij stelden vast dat het genot van een snack bij herhaaldelijk verbruik na vier dagen met ongeveer twaalf procent daalt, terwijl bij een afwisselend snackdieet het genieten met vijf procent zou toenemen. Een eenzijdig snackdieet bleek volgens hen na vier dagen ook de consumptie te doen afnemen. De onderzoekers stellen dat nu verder onderzocht moet worden welke factoren het genot van het snackverbruik kunnen doen afnemen. Die factoren zouden volgens hen ingeschakeld kunnen worden in een dieet om overgewicht te bestrijden.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home