Vork en Mes

Thursday, December 01, 2005

Britten onderzoeken illegale Chinese vleesimport

De Britse Food Standards Agency (FSA) probeert om honderden tonnen kippen-, runder- en varkensvlees te traceren na de vondst van illegaal Chinees kippenvlees in het Noord-Ierse Belfast. De ontdekking van het illegale vlees heeft geleid tot het sluiten van het bedrijf Eurofreeze, een groothandel in vlees.

De FSA probeert nu om het vlees dat al was geleverd aan bedrijven, in het gehele land op te sporen. De FSA meldt dat locale autoriteiten al het vlees afkomstig van Eurofreeze moeten controleren op valse labels met onjuiste houdbaarheidsdata.

In Denemarken is de voorbije dagen 19 ton uit Duitsland geïmporteerd bedorven vlees ontdekt. Dat heeft het Deense ministerie van gezondheid woensdag bekendgemaakt. Het vlees, voornamelijk spek en gehakt, werd uit de handel genomen en naar Duitsland teruggestuurd.

De Deense autoriteiten kwamen de leveringen op het spoor na tips uit Duitsland, zo verklaarde een woordvoerster. "We zoeken uit hoe dit kon gebeuren," aldus de woordvoerster aan het Deense agentschap Ritzau. Het vlees werd geleverd door een Duitse firma. Die voorzag het vlees van een nieuw etiket en het verkocht het vervolgens door.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home