Vork en Mes

Tuesday, October 18, 2005

Wijnkenners testen drinkwater


Een aantal inwoners van de Franse stad Chalon-su-SaƓne zijn door watermaatschappij Lyonnaise des Eaux aangeworven als keurders van het drinkwater van hun stad. Een aantal van de geselecteerden zijn wijnkenners met een zekere reputatie.

Dat laatste is volgens een woordvoerder van het waterbedrijf geen toeval. "Wijnkenners hebben een smaak die heel goed ontwikkeld is," vertelde hij aan het magazine L'Internaute. "Dat is ideaal om afwijkingen of nuances in de smaak van het drinkwater te kunnen ontdekken."

Met het inschakelen van de bevolking wil het bedrijf een beter inzicht krijgen in de klachten die men vanuit Chalon krijgt over de kwaliteit van het drinkwater. De controleurs kregen een theoretische en praktische opleiding en sturen elke week hun bevindingen over de smaak van het water naar la Lyonnaise door.

L'Internaute merkt op dat het inschakelen van klanten vrij ongebruikelijk is voor de Franse watermaatschappijen. "Tot nu toe werd er vooral beroep gedaan op personeel van distributiemaatschappijen of producenten van mineraal water," wordt er opgemerkt.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home