Vork en Mes

Friday, October 14, 2005

Tripel Piedboeuf uit de rekken

InBev Belgium heeft vrijdag, in samenspraak met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV), beslist om alle flessen Piedboeuf tripel met vervaldatum 25/08/06 uit de handel te laten nemen. Dit gebeurt nadat er sporen van chroom en nikkel werden teruggevonden in de drank. Een technisch defect aan een roestvrij stalen pomp wordt als oorzaak gezien.

De sporen van chroom en nikkel houden mogelijk een gezondheidsrisico in bij langdurige consumptie. Gezien het incident een belangrijke afwijking op geur en smaak heeft veroorzaakt, is het risico van langdurige consumptie eerder beperkt. Het gaat om 75cl-flessen van Piedboeuf Tripel met vervaldatum 25 augustus 2006 en een groene schroefdop. Geen enkel ander product uit het Piedboeufgamma is betrokken.

Iedere consument die in het bezit is van dit product kan het terug brengen naar de plaats van aankoop. Hij wordt dan vergoed of kan het product inruilen. Voor eventuele vragen heeft Inbev Belgium een gratis oproepnummer beschikbaar gesteld van 8 tot 20 uur: 0800/32 432.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home