Vork en Mes

Monday, October 17, 2005

Meer groenten en fruit naar Rusland

De vraag naar kwaliteitsproducten uit West-Europa groeit sterk in Rusland. Dit komt vooral doordat de economie in Rusland vorig jaar met 7 procent is gegroeid en de Russen steeds meer te besteden hebben. Uit onderzoek van het Amerikaanse onderzoeksbureau Nielsen blijkt dat op dit moment de gemiddelde Rus een groente- en fruitconsumptie heeft van
43 kilo per jaar. In Duitsland ligt dat op 153 kilogram per jaar.

Het onderzoeksbureau voorspelt dan ook een groei van de Russische import op groente en fruit met zo'n 50 procent. "De Russische overheid heeft voor agf-producten de verkoopbelasting afgeschaft en het BTW-tarief verlaagd naar 2 procent," wordt er opgemerkt. "Hierdoor kunnen de prijzen in de winkel laag blijven waardoor de afname van de producten zal groeien. Vooral de geïmporteerde, hoog kwalitatieve producten zullen hiervan profiteren."

Het zakendoen in Rusland verandert volgens Nielsen ook sterk. "Steeds meer verplaatst de handel zich van de kleine groothandelsmarkt naar de grotere import- en groothandelsbedrijven," aldus het bureau. "De grotere bedrijven werken steeds vaker met gecontroleerde jaarcijfers, waardoor er structuur en rust in de handel met Rusland ontstaat."

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home