Vork en Mes

Thursday, October 13, 2005

La Trappe weer omarmd door trappisten


De Nederlandse Bierbrouwerij de Koningshoeven mag weer het trappistenlogo voeren. De abdij in Berkel Enschot die het bier produceert raakte 6 jaar geleden het logo kwijt, nadat de brouwerij werd overgenomen door Bavaria in Lieshout. De Internationale Vereniging Trappist (IVT), waarin de zeven bestaande trappistenbrouwerijen samenwerken, meende dat de Koningshoeven zich te commercieel had opgesteld. De bieren van de abdij mochten wel trappist blijven heten, maar het logo moest van het etiket.

Na een onafhankelijk onderzoek heeft de IVT nu vastgesteld dat de Koningshoeven aan alle criteria voldoet om het logo weer te mogen voeren. Het bier wordt niet alleen op het terrein van de abdij gebrouwen, de broeders hebben ook de zeggenschap over de productie van hun La Trappe-bieren. Broeder Bernardus zit samen met Thijs Thijssen in de directie en alle zestien broeders van de communiteit zijn bij de productie betrokken.

De opbrengst van de brouwerij gaat verder deels naar goede doelen zoals de verenigingsregels voorschrijven. Bavaria verdient wel aan het trappistenbier. Volgens broeder Bernardus heeft het logo veel waarde in exportlanden als Italiƫ, Griekenland en de Verenigde Staten.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home