Vork en Mes

Monday, October 03, 2005

Huidig patroon vraagt om functionele voeding

De trend naar functionele voeding, met speciale toevoegingen om de gezondheid te bevorderen, zal blijvend zijn. Maar daarnaast zal er meer groei komen in cosmetische voeding.

"Mensen kopen nu ook allerlei dingen om hun huisdieren een stralende vacht te geven. Waarom zou die vraag zich niet laten vertalen naar humane voeding?" aldus Albert Zwijgers, Nederlands foodtechnoloog bij was- en voedingsmidddlenconcern Unilever en daarnaast hoogleraar Innovatie in Voeding aan de HAS in Den Bosch, in het magazine Foodholland.

Het huidige voedingspatroon vraagt volgens Zwijgers om functional foods. "De meeste mensen krijgen met hun huidige eetpatroon immmers te weinig goede voedingsstoffen binnen," meent hij. "Maar om die functional foods door consumenten geaccepteerd te krijgen is het wel belangrijk dat de gezondheidswaarde goed is onderbouwd."

Daarbij is het bovendien de vraag of een teveel aan bepaalde stoffen niet schadelijk kan zijn. "Voor calcium is al wel bekend dat het lichaam een overdaad vanzelf kwijt raakt, maar voor veel andere stoffen moet dat nog onderzocht worden," zegt Zwijgers.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home