Vork en Mes

Saturday, October 29, 2005

Gordon Ramsay blijft topkok van Londen


Het restaurant van topkok Gordon Ramsay (Chelsea) is door de restaurantgids Harden's voor de negende keer op rij verkozen tot beste eetgelegenheid van Londen. Ramsay is in de Londense hoofdstad ook de enige kok met drie Michelin-sterren. Bovendien blijft een standaardmenu er beneden de grens van 100 pond.

Daarmee is Ramsay een stuk goedkoper dan de duurste eethuizen. Eén van de allerduurste is het Japanse restaurant Umu in Mayfair. Een journaliste van de krant The Guardian raakte daar volgens het NRC Handelsblad zelfs 200 pond kwijt, exclusief drank. "Maar de klant krijgt dan wel voedsel dat bereid werd in water dat speciaal uit Japan werd overgevlogen," aldus het NRC.

Een belangrijk gedeelte van de klanten van deze hoge prijsklasse bestaat uit jonge bankiers uit de Londense City. Het voorbije jaar openden in Londen trouwens 142 nieuwe eetgelegenheden hun deur. Dat is negen meer dan het jaar voordien. Daarentegen gingen slechts 67 restaurants en aanverwanten dicht, vijftien minder dan het jaar daarvoor.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home