Geen rauwe eieren en vlees
De Europese Unie raadt aan geen ongekookte eieren meer te eten en vlees van gevogelte goed te bakken alvorens het te eten om zo elk risico tot besmetting met het vogelgriepvirus te vermijden. De waarschuwing is vooral ingegeven uit voorzorg en is afkomstig van de European Food Safety Authority (EFSA).
Volgens EFSA verhindert het koken van het vlees dat mensen via de voedselketen besmet worden met het vogelgriepvirus. Maar toch kan men niet garanderen dat het kookproces elk risico wegneemt. "We beschikken over geen enkele aanwijzing waaruit we kunnen concluderen dat mensen besmet kunnen raken via de spijsvertering, maar we kunnen het
theoretisch gezien niet uitsluiten," stipte Herman Köter, wetenschappelijk directeur van de EFSA, aan.
Het is volgens hem theoretisch mogelijk dat een dergelijke besmetting zich voordoet. "Wanneer men rauw bloed eet van een geïnfecteerd dier, zou men theoretisch het risico kunnen lopen dat het virus in de maag niet volledig wordt gedood," stipte hij nog aan.
Volgens EFSA verhindert het koken van het vlees dat mensen via de voedselketen besmet worden met het vogelgriepvirus. Maar toch kan men niet garanderen dat het kookproces elk risico wegneemt. "We beschikken over geen enkele aanwijzing waaruit we kunnen concluderen dat mensen besmet kunnen raken via de spijsvertering, maar we kunnen het
theoretisch gezien niet uitsluiten," stipte Herman Köter, wetenschappelijk directeur van de EFSA, aan.
Het is volgens hem theoretisch mogelijk dat een dergelijke besmetting zich voordoet. "Wanneer men rauw bloed eet van een geïnfecteerd dier, zou men theoretisch het risico kunnen lopen dat het virus in de maag niet volledig wordt gedood," stipte hij nog aan.
0 Comments:
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home