Vork en Mes

Saturday, October 29, 2005

Broodsector speelde in Atkins

Het Atkins-dieet was voor vele producenten van traditionele voedingsproducten een echte beproeving. Maar de brood- en granensector heeft daar goed op ingespeeld. Dat blijkt uit een studie van het onderzoeksbureau Datamonitor.Atkins is inmiddels failliet, maar was met zijn hetze tegen koolhydraten een ware ellende voor vele traditionele voedselproducenten. "Ook de broodsector beschouwde de Atkins-hype als een grote bereiging," aldus Datamonitor. "Maar de bakkerswereld heeft juist bijzonder goed gereageerd op die evolutie."

Datamonitor wijst erop dat de sector zowel in Europa als de Verenigde Staten met premium producten op de markt kwamen die niet alleen weinig koolhydraten bevatten, maar zelfs meer in het algemeen op de totalegezondheid focussen, zoals meergranen brood en brood met extra vezels.

De toenemende aandacht voor gezondheid in de voedingsmiddelenindustrie is volgens Datamonitor bovendien overgeslagen naar bijvoorbeeld de Oost-Europese markt, waar steeds meer mensen overschakelen van een ontbijt met brood en ham naar granengerechten.

De Amerikaanse en Europese markt voor brood en granen liet volgens Datamonitor vorig jaar dan ook een bemoedigende groei zien van respectievelijk 3,2 procent en 2,7 procent ten opzichte van het jaar voordien. Dat betekent een extra omzet van 1,6 miljard dollar in de V.S. en 3,5 miljard dollar in Europa. Verwacht wordt dat die groei zich ook dit jaar verder zal doorzetten.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home