Vork en Mes

Monday, August 29, 2005

Waarschuwing op Brits bier

Wie in Groot-Brittanniƫ een fles alcohol koopt, krijgt daar binnenkort een waarschuwing bij tegen de gevaren van alcohol net zoals er op sigarettenpakjes wordt gewaarschuwd voor de risico's van roken. Drinken om zo snel mogelijk dronken te worden is een Britse specialiteit geworden waarvoor ze aan de overkant van het Kanaal zelfs een speciale, onvertaalbare term hebben, 'binge drinking'.

Vooral bij jongeren is het achteroverslaan van tien of vijftien pinten, glazen wijn of alcopops in zo weinig mogelijk minuten, een weekend-hobby geworden, en dit ondanks het feit dat drank in Engeland bijzonder duur is. Die drinkgelagen lijden echter tot zoveel vechtpartijen, verwondingen en gezondheidsproblemen dat de autoriteiten daar nu iets tegen willen gaan doen.

In overleg met de makers van alcoholhoudende dranken is besloten dat tegen het eind van het jaar zo'n 85 procent van al het bier dat in de handel komt een waarschuwing zal dragen of zal oproepen om met mate te drinken. Ook sommige merken vodka en whisky zullen worden voorzien van de boodschap, die ook het alcoholpercentage zal vermelden.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home