Vork en Mes

Friday, April 18, 2008

Veel proeven bevordert groenten eten

Kinderen die veelvuldig en regelmatig nieuwe groenten krijgen aangeboden, accepteren nieuwe groenten eerder. Dat blijkt uit onderzoek van Nestlé. In het onderzoek werden kinderen tot twaalf maanden in Frankrijk en Duitsland onderzocht. In de eerste groep kregen de kinderen gedurende negen dagen slechts één type groente. In de andere groep boden de moeders om de drie dagen een nieuwe groente aan. De derde groep kreeg drie verschillende groenten waarbij dagelijks het aanbod veranderde.


De reactie van de kinderen op de groente werd gemeten door de hoeveelheid die werd gegeten, te meten. Verder gaven de moeders en een onderzoeker een beoordeling van de acceptatie van de groenten door het kind.
In een tweede studie werd onderzocht of het aanbieden van groenten die niet lekker worden gevonden, gevolgen heeft voor de acceptatie.

Hieruit bleek dat 70 procent van de kinderen (7 maanden oud) die zeven tot acht keer werden blootgesteld aan de bewuste groente, deze uiteindelijk wel accepteerden. (LA)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home