Vork en Mes

Tuesday, April 22, 2008

Belgische bieren prima op Olympische Bierspelen

Op de tweejaarlijkse World Beer Cup in het Amerikaanse Colorado zijn in totaal elf verschillende Belgische bieren in de prijzen gevallen. Aan de 'Olympische Spelen van het bier' deden 644 brouwerijen uit 58 verschillende landen mee.

In totaal dongen 2.864 verschillende bieren mee in 91 verschillende biersoortcategorieën, gaande van Beste non-alcoholisch bier, over beste fruit- en groentebier, tot beste Baltische Porter. In elke categorie werd er een gouden,
zilveren en bronzen plak uitgereikt.

Bierland Japan

De Verenigde Staten waren de grootste slokkop gevolgd door traditionele bierlanden als Duitsland, Verenigd Koninkrijk en België. Ook Japan mengde zich verrassend genoeg onder de toplanden. De Belgische bieren scoorden vooral in 'Belgische' categorieën als 'Beste Belgisch-soortige Trippel' of 'Beste Belgisch-soortig witbier'.

De Belgische bieren die een medaille gewonnen hebben waren: Hoegaarden, Brugse Zot Blond, Special van Brouwerij de Rijck, Geuze Boon, Oude Geuze uit Oud Beersel, Urthel Parlus Magnificum, Affligem Tripel, Westmalle Tripel, Mont Saint-Aubert, Malheur 12° en Malheur Brut Reserve.

De World Beer Cup werd in 1996 ingevoerd door de American Associations of Brewers als propaganda van zowel de tradities als de vernieuwingen binnen de sector. Het is eveneens een manier om de consument bewust te maken van de verschillende biersoorten en smaken. (LA)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home