Vork en Mes

Tuesday, March 25, 2008

Belg kieskeurig op kwaliteit van whisky

De Belg drinkt misschien minder, maar wel betere whisky. Dat zegt Stephen Marshall, whisky-expert en global brands ambassador van het Schotse huis John Dewar. Wanneer vier Belgen samengebracht worden, hoort daar volgens Marshall een fles whisky bij. Schotland mag dan het land van whisky zijn, maar volgens hem kent geen enkel land zoveel whiskyclubs als België.


De Belgen verbruikten in 2006 ongeveer 3,55 miljoen kisten van negen liter sterke drank. In deze vrij stabiele markt gaat het aandeel van de gewone whisky al voor het vierde opeenvolgende jaar achteruit. De betere whisky's - zoals blended and single malts - kennen echter een spectaculaire groei van zeven procent in vergelijking met vorig jaar. De Belg drinkt dus minder whisky, maar kiest daarbij wel voor de hogere kwaliteit.


Barcardi-Martini Belgium gaat zijn aanbod van betere whisky uitbreiden en samengaan
met het Schotse huis Dewar. Stephan Marshal heeft niets dan lof over de Belgen. Hij vindt het naar eigen zeggen een plezier om te zien hoe Belgien in nosing en tasting. De whisky-kennis van de Belg is er volgens hem de jongste tijd sterk op vooruit gegaan. “De liefhebber spreekt niet meer over whisky, maar wel over blended of single malts,” aldus Marshall. “De drank is een hebbeding geworden.” (HJL)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home