Vork en Mes

Tuesday, March 11, 2008

Afvalcrisis nekt beroemd Napels restaurant

Het beroemde restaurant ‘Caruso’, gevestigd in het hotel Vesuvio in Napels, sluit zijn deuren. Oorzaak is een gebrek aan klanten, te wijten aan de aanhoudende afvalcrisis in de Italiaanse stad, waar het toerisme terugloopt. De directrice van het hotel verklaarde dat niemand nog naar Napels komt, om heel de verloedering door die afvalberg te moeten aanschouwen.


De directrice voerde aan deze beslissing niet graag te nemen, maar uiteindelijk geen andere keuze te hebben. Het hotel Vesuvio, dat opgericht werd in 1882, moest de voorbije jaren door de afvalproblematiek en andere problemen constant prijsverlagingen doorvoeren. In 2005 kostte een overnachting in het hotel nog 250 euro. Vandaag is die prijs gedaald tot amper 160 euro. Het restaurant zou nog wel voor groepsreserveringen de deuren openen.


Het is niet duidelijk hoe lang het restaurant gesloten zal blijven. Caruso is onder meer bekend voor zijn prachtig zicht op de Golf van Napels en de Vesuvius. Maar de jongste jaren is de streek geconfronteerd met zware afvalproblemen. De bestaande vuilnisbelten zijn overvol en de verwerkingsinstallaties falen. Op het hoogtepunt van deze afvalcrisis lag in de Zuid-Italiaanse regio Campania ongeveer een 100.000 ton afval in de straten. Het nieuws over die problemen heeft de toerist afgeschrikt. (HJL)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home