Vork en Mes

Monday, February 04, 2008

Panklare groenten erg populair

In 2007 werd ongeveer 2,5% van de supermarktomzet gerealiseerd in de categorie panklare groentenen werd er voor in totaal 50 miljoen euro omgezet. Het is een snelgroeiende categorie, met een groei van circa 10% per jaar. Verwacht wordt dan ook dat de supermarkten de komende jaren flink in extra koelruimte zullen moeten investeren.

De categorie profiteert van de trend naar gemakkelijk gezond, en de bereidheid van de consument om daar wat meer voor te betalen. Gelukkig voor de supermarktondernemer heeft het seizoen nauwelijks invloed op de verkoop. Zomer en wintergroenten worden door de consument in gelijke hoeveelheden afgenomen. In het schap domineren de huismerken.

Het assortiment wordt echter steeds uitgebreider, waardoor de koeling te klein dreigt te worden. Zo is in het afgelopen jaar het aanbod roerbakgroenten, stoomgroenten en maaltijdsalades fors uitgebreid. Daarnaast is er nog een forse inhaalslag mogelijk in eenpersoonsporties. Extra investeringen in koelruimte lijken dan ook niet te vermijden.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home