Vork en Mes

Sunday, January 13, 2008

Veel interesse voor brouwerij Liefmans

Er hebben zich al zestien kandidaat-overnemers gemeld voor de failliete brouwerij Liefmans uit Oudenaarde. Dat zegt curator Herman Willaert. Liefmans, dat ook nog een vestiging heeft in Dentergem, werd net voor kerstmis vorig jaar door de rechtbank van koophandel failliet verklaard. De curatoren willen de activiteiten van de brouwerij zo snel mogelijk heropstarten, maar een definitieve overname is momenteel technisch nog niet mogelijk.


Aan de kandidaat-overnemers is gevraagd om een bod te doen en een voorstel in te brengen voor de onmiddellijke exploitatie van de brouwerij. Het gaat hier wel om een voorlopige exploitatie, want vooraleer er tot een daadwerkelijke verkoop kan worden overgegaan, moet er eerst een oriƫnterend bodemattest voorgelegd worden. Het bodemonderzoek dat daarvoor moet gebeuren, kan geruime tijd in beslag nemen.


Hoewel de bestuurders van brouwerij Liefmans aankondigden dat ze de beslissing van de rechtbank van koophandel zouden aanvechten, is er nog altijd geen beroepschrift ingediend. Een eventueel beroep zou wel voor extra problemen kunnen zorgen, want zolang die procedure niet is afgewikkeld, kan er geen verkoop worden afgesloten. Het blijft ook afwachten welke plannen de uiteindelijke overnemer met de brouwerij zal hebben.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home