Vork en Mes

Saturday, January 12, 2008

Ostend Premium Fish failliet

De handelsrechtbank heeft het bedrijf Ostend Premium Fish failliet verklaard. Het bedrijf werd destijds met steun van het Autonoom Gemeentebedrijf Vismijn Oostende opgericht om vis te fileren, maar bracht nadien drie privé-investeerders in. De vismijn zorgde voor de borgstelling. Het Autonoom Gemeentebedrijf Vismijn Oostende heeft naar eigen zeggen als hoofdaandeelhouder zelf aangedrongen op het faillissement.


De inbreng van de privé-investeerders kwam er op aandringen van de vissers, die met een staking dreigden omdat ze de nieuwe activiteit van het Autonoom Gemeentebedrijf Vismijn Oostende als concurrentie zaken. Er werden daarop drie investeerders aangetrokken, die het kapitaal van het bedrijf verhoogden tot 500.000 euro. Het bedrijf De Pakhuizen, een dochteronderneming van de vismijn, kocht begin twee investeerders opnieuw uit voor een bedrag van 300.000 euro.


Daarnaast staat het bedrijf Exploitatie Vismijn borg voor een bedrag van 15 miljoen euro aan machines. Yves Miroir, schepen van de Oostendse Vismijn, geeft toe dat er op de verkeerde mensen werd vertrouwd. Toch meent hij dat het geld niet compleet is verloren. De schepen verwacht dat door de verkoop van de machines nog een relatief groot bedrag zou kunnen gerecupeerd worden.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home