Vork en Mes

Wednesday, January 16, 2008

Bevolking Oklahoma op dieet

De burgemeester van de Amerikaanse stad Oklahoma City zet zijn bevolking op dieet. Volgens de Republikein is zijn stad in crisis. Zo werd de stad in een artikel in Fortune de fastfoodhoofdstad van Amerika genoemd. Via de website www.thiscityisgoingonadiet.com wil burgermeester Mick Cornett zoveel mogelijk inwoners van zijn stad aansporen om samen 1 miljoen pond (453.592 kilogram) te verliezen.


"Obesitas heeft in Amerika epidemische proporties aangenomen. Oklahoma City wil de wegbereider zijn naar een gezondere natie. Ik nodig alle inwoners van Oklahoma City uit om zich aan te melden op deze website en een leven lang gezonder te worden", schrijft de burgemeester op zijn website. Hier kan je niet alleen je body mass index berekenen, er staan ook heel wat tips op. Zo staat er waarop je moet letten bij het bereiden van je voeding en hoe je een maaltijdplanning moet maken.


Volgens voorzitter Marleen Van Meldert, voorzitter van de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten is dat de juiste aanpak. "In feite zeggen ze: 'Pak je manier van koken aan en besteed aandacht aan bewegen. Dat is heel belangrijk. Maar je moet wel opletten dat je het correct toepast. Je moet niet snel gewicht verliezen en je er dan niks meer van aantrekken.” Op 15 januari hadden er zich al 8.810 deelnemers ingeschreven voor de uitdaging. (MVS)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home