Vork en Mes

Thursday, January 17, 2008

Belgische bieren doen het goed in Verenigde Staten

De consumptie van Belgisch bier is sterk gestegen in de Verenigde Staten. Volgens een studie van het beurshuis Credit Suisse steeg de import van Belgisch bier met 49 procent in de eerste elf maanden van 2007. Vooral merken als Leffe en Hoegaarden van Inbev, deden het goed. In november is de stijging het opvallendst: de import van Belgisch bier nam met 83 procent toe tegenover november 2006.


De groei is vooral te danken aan de samenwerking tussen de biergroep Inbev en de Amerikaanse biergigant Anheuser-Busch. Sinds 1 februari 2007 treedt Anheuser-Busch op als exclusieve verdeler van de Belgische InBevmerken, zoals Leffe, Hoegaarden en Stella Artois. De stijging van de importcijfers van het Belgisch bier in de Verenigde Staten gaat in tegen een algemene tendens. Het voorbije jaar werd 17 procent minder Nederlands bier en 8,5 procent minder Mexicaans bier ingevoerd.


Het is nog de vraag of het Belgische succes zal aanhouden. Uit een onderzoek van het studiebureau AC Nielsen blijkt dat de vraag naar importbieren al enkele weken afneemt. Door het harde economische klimaat keren Amerikaanse consumenten terug naar goedkoper bier uit eigen land. Toch maken de Belgische bierbrouwers zich voorlopig nog geen zorgen. (MVS)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home