Vork en Mes

Monday, December 10, 2007

Smithuis Bakkerijen overgenomen door Fortis

Fortis Private Equity, de investeringsdochter van Fortis, koopt Smithuis Bakkerijen van Euroland Investments. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. Fortis krijgt samen met het management de industriële bakkerijen J.M. Smithuis Pre Pain en Bakkerij J.M. Smithuis in handen. De Nederlandse mededingingsautoriteit moet de management buy-out eerst nog goedkeuren.


Pre Pain is gespecialiseerd in het internationale snelgroeiende afbakbroodsegment. Daarbij wordt brood als halffabrikaat geleverd aan de klant, waarna het ter plaatse wordt gebakken. Smithuis is vooral sterk in dagvers brood in Oost-Nederland. Gezamenlijk produceren de bakkerijen ongeveer 50.000 ton aan broodproducten per jaar. De twee bakkerijen hebben samen ruim 300 medewerkers.


De overname past in de strategie van Fortis om belangen te nemen in middelgrote, groeiende ondernemingen met een unieke martkpositie. Smithuis werkt nauw samen met de Nederlandse landelijke bakkerijorganisatie Bake Five. Het bedrijf is meer dan honderd jaar oud en werd in de jaren negentig omgevormd van ambachtelijke naar industriële bakkerij. De investering door Fortis Private Equity moet verdere groei ondersteunen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home