Vork en Mes

Saturday, November 03, 2007

Pinguin kijkt naar Oost-Europa

De Vlaamse diepvriesspecialist Pinguin sluit tegen eind dit jaar een fabriek in het Britse North Thoresby. De vestiging is één van de sites die door Pinguin werd overgenomen van Christian Salvesen. Door de sluiting verdwijnen er 64 banen, maar de werknemers gingen akkoord met een vrijwillig vertrek. Pinguin zegt zich in de toekomst vooral te willen richten op Oost-Europa, waar volgens topman Herwig Dejonghe een groot potentieel is.


Met de sluiting wil Pinguin de rentabiliteit te verhogen na de overname van twee concurrerende bedrijven in Groot-Brittannië. Naast de activiteiten van Salvesen kocht Pinguin dit jaar ook het Britse Padley Vegetables. Het Vlaamse bedrijf voerde daarmee zijn productievolume in Groot-Brittannië op tot 90.000 ton. Bij de overname werden echter 120 jobs geschrapt. Bij Padley werkten 190 mensen.


De West-Vlaamse diepvriesspecialist wil zijn blik voortaan gaan richten op Oost-Europa. Daar is volgens Pinguin-topman Herwigh Dejonghe veel potentieel, niet alleen in Polen, maar ook in andere Oost-Europese landen, vooral als bron van groenten. Inmiddels werd op een bijzondere aandeelhoudersvergadering van het West-Vlaamse bedrijf ook een kapitaalverhoging van 65 miljoen unaniem goedgekeurd.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home