Vork en Mes

Tuesday, October 30, 2007

InBev-bier wordt duurder

Vanaf 1 februari 2008 zal bierbrouwer InBev zijn prijzen met gemiddeld 3 procent verhogen. Volgens de woordvoerster van InBev is de prijsstijging te wijten aan de structurele stijging van de grondstoffenprijzen. Zowel vaten, bakken als blikken zullen duurder worden. Enkel Hoegaarden wordt niet duurder.

InBev verklaart dat de gehele voedingsindustrie met het probleem te kampen heeft. Ook de verpakkingsprijzen, voor InBev voornamelijk aluminium en glas, worden duurder door de stijgende energieprijzen. De bierbrouwerij ziet zich dan ook genoodzaakt de marktrealiteit te volgen en voert een prijsstijging door die enkel de extra kosten dekt.

De stijging van 3 procent zal niet voor elk InBev-product even voelbaar zijn. De vaten, de flesjes en de blikjes zullen niet merkbaar duurder worden, maar Jupiler zal dat wel zijn tegenover Hoegaarden. Jupiler stijgt in prijs terwijl Hoegaarden hetzelfde zal kosten. Of de consument daar veel van zal merken hangt af van de horeca en de winkels. Zij bepalen vrij hun winstmarge. (LD)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home