Vork en Mes

Saturday, October 27, 2007

InBev herbekijkt positie Ginder-Ale

Het bierconcern InBev gaat de positie van zijn biermerk Ginder-Ale herbekijken. Opgemerkt wordt dat de productie in drie jaar tijd gezakt is van 6.000 naar 3.000 hectoliters. Inbev wil naar eigen zeggen het productieproces minder complex maken en meer plaats geven aan innoverende producten zoals Jupiler Blue, Leffe 9 en Hoegaarden Rosé. Voor het einde van dit jaar zal Inbev een beslissing nemen over Ginder-Ale.


Op dit ogenblik wordt Ginder-Ale nog wel in de brouwplanning opgenomen. Ginder-Ale werd in 1928 ter gelegenheid van Merchtem-kermis op de markt gebracht en werd gebrouwen in de Merchtemse brouwerij Martinas. Uiteindelijk werd de brouwerij overgenomen door Interbrew, dat in 1989 overging tot een geleide sluiting van het complex. In februari 1991 verlieten de laatste brouwsels Merchtem.


De naam van het Merchtemse bier verwijst naar de familie Van Ginderachter. Brouwerij Martinas, die in 1871 werd opgestart door de ouders van August de Boeck, werd in 1888 overgenomen door Corneel van Ginderachter. Het hoogtepunt kwam in de vijftiger jaren, onder leiding van Joseph van Ginderachter. De brouwerijgebouwen maken vandaag nog steeds deel uit van het dorpsgezicht van Merchtem.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home