Vork en Mes

Sunday, November 04, 2007

China keurt nieuwe voedingswet goed

China heeft een wet goedgekeurd die de kwaliteit van voedingsmiddelen moet verbeteren. De Chinese regering nam de maatregel nadat een reeks schandalen de buitenlandse bezorgdheid over de kwaliteit van voedingswaren uit China had doen toenemen. De nieuwe voedselwet verscherpt de reglementering inzake productie, verwerking en verkoop van voedingsmiddelen.


De ongerustheid over de voedselveiligheid is sinds 2004 almaar toegenomen. Toen kwamen in het oosten van China minstens dertien baby's om het leven nadat ze namaakmelkpoeder hadden gekregen zonder enige voedingswaarde. De Chinese regering beweert dat de problemen beperkt zijn tot een klein aantal bedrijven en dat de problemen worden opgeklopt door buitenlandse media.


Bovendien wordt de hetze volgens de Chinese overheid gestuurd door landen met een protectionistische agenda. Desondanks heeft de regering beloofd de controles te verscherpen en op te treden tegen bedrijven die de wet overtreden. De wet moet dat alles standaard maken. Margaret Chan, het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie, verwelkomde de nieuwe wet, maar voegde eraan toe dat het enige tijd zal duren voor het vertrouwen in de Chinese export zal hersteld zijn.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home