Vork en Mes

Wednesday, October 17, 2007

Wellicht nieuwe partner voor Chocolats de l’Iris

De Brusselse Investeringsmaatschappij (GIMB) en Belgocodex stappen uit het kapitaal van Les Chocolats de l'Iris, het bedrijf van de chocolatier Pierre Marcolini. Ze worden meer dan waarschijnlijk vervangen door een nieuwe partij. De uitstap zou gebeuren op vraag van Marcolini zelf. Tegelijkertijd presenteert Marcolini een belangrijk investeringsplan, waarvoor een kapitaalinjectie van 10 miljoen euro nodig is.


Jean-Marie Delwart, de man achter Belgocodex, was openlijk voorstander van een beursgang van Marcolini. Toen dat niet gebeurde, zei de zakenman al te overwegen uit het kapitaal van de chocoladefabrikant te stappen. Marcolini zegt verder geld te willen investeren in een verdere buitenlandse expansie. De chocolatier heeft op dit opgenblik wereldwijd 17 vestigingen heeft. Marcolini heeft 55 procent van Les Chocolats de l’Iris in handen.


Ook raakte bekend dat Distripar, een dochter van de Nationale Portefeuillemaatschappij (NPM), zijn belang in Corné Port-Royal van 80 procent naar 100 procent heeft opgetrokken. Corné Port-Royal, het gewezen Van Parys Chocolatier, was het enige bedrijf in de portefeuille van Distripar. Het cholocadebedrijf wil investeren in groeimarkten. Distripar nam zeven jaar geleden voor 2,2 miljoen euro een belang van 70 procent in het chocoladebedrijf.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home