Vork en Mes

Monday, October 22, 2007

Visveilingen moeten zich specialiseren

De Vlaamse visveilingen moeten zich toespitsen op nichemarkten. Dat heeft Roland Crabbe, burgemeester van Nieuwpoort, gezegd bij de voorstelling van de actie ‘Dagverse Vis’. Ook de Oostendse visserijschepen Yves Miroir bevestigde dat er een voorstel is tot specialisatie van de vismijnen. Voor hem is dat voorstel alvast bespreekbaar, maar hij zegt wel te willen afwachten wat Zeebrugge van het voorstel vindt.


Burgemeester Crabbe vindt dat Nieuwpoort zich wil profileren als vismijn voor garnalen en mosselen. “Nadat de gouverneur voorstelde dat de drie visveilingen zouden samenwerken, zijn al voorstellen gerezen om elke vismijn een specialiteit te geven,” voerde hij aan. “Voor Nieuwpoort zouden dat mosselen en garnalen zijn. Wij kunnen dit zonder veel problemen aan en het zou bovendien een goede zaak zijn voor de tewerkstelling in de vismijn.”


De aanvragen zijn inmiddels al binnen om vanaf volgend jaar de mosselen aan te leveren in Nieuwpoort. "Garnalen en de mosselen zijn de beste keuze voor Nieuwpoort,” meende hij. “Dan zouden we ook de vangsten uit Oostende en Nieuwpoort hier veilen. Dagverse vis wordt sowieso al niet veel meer aangeleverd in de Nieuwpoortse visveiling, dus daar streven we niet naar.”


De Oostendse visserijschepen Yves Miroir merkte op ermee te kunnen leven dat Nieuwpoort instaat voor garnalen en de mosselen en dat Oostende de dagverse vis voor zijn rekening neemt. “Het is echter afwachten wat Zeebrugge van het voorstel vindt,” merkte hij op.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home