Vork en Mes

Saturday, October 13, 2007

Unilever sluit historische fabrieken

De 125 jaar oude fabriek van Calvé pindakaas in Delft gaat dicht. Dat heeft Unilever, het moederconcern van het Calvé-merk, bekend gemaakt. Die fabriek is niet het enige slachtoffer van de herstructureringen bij Unilever. In Loosdrecht gaat ook de 50 jaar oude fabriek van Knorr en Conimex dicht, terwijl in Vlaardingen de 90 jaar oude Cif-fabriek de deuren sluit. In totaal verdwijnen in die vestiging bijna 500 banen.


Unilever maakte in augustus bekend een wereldwijde herstructurering te zullen doorvoeren. Daarbij zouden in een periode van vier jaar 20.000 banen moeten verdwijnen. Daarna werd gemeld dat het concern drie van zijn zes Nederlandse vestigingen zou sluiten. Dat heeft volgens Unilever te maken met overproductie. De productie van de getroffen vestigingen wordt door andere fabrieken in Europa overgenomen.


De fabrieken van Unox in Oss, Ben & Jerry in Hellendoorn en de hoofdzetel in Rotterdam blijven wel behouden. Unilever maakte bekend bij deze vestigingen gerichte investeringen te zullen doen om de kosten te verlagen. Ook elders in de wereld worden Unilever-fabrieken gesloten. Kees van der Waaij, directievoorzitter van Unilever Nederland Holdings, zei te willen benadrukken dat Nederland voor Unilever belangrijk is en blijft.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home